2022 ÖZEL YETENEK SINAV DUYURUSU

Başlama Tarihi :   01.08.2022 Bitiş Tarihi :   10.09.2022

 

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

DUYURU

 

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi bölümlerine 2022-2023 Öğretim yılı Ön kayıt ve Özel Yetenek Sınavıyla aşağıda belirtilen sayıda öğrenci alınacaktır.

 

 

BÖLÜMLER

ÖĞRENİM SÜRESİ

 

BAYAN

 

ERKEK

 

TOPLAM

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği

4 Yıl

15

25

36+4a

Antrenörlük Eğitimi

4 Yıl

15

25

36+4a,b

 

Spor Yöneticiliği

4 Yıl

15

25

36+4a

 

TOPLAM

 

45

75

120

a: Engelli öğrenci kontenjanı (Cinsiyet ayrımı yapılmaksızın). Engelli aday kontenjanından yeterli başvuru olmaması durumunda veya yeterli puanı alamamaları durumunda engelli olmayan diğer adaylardan tamamlanacaktır.

b: B1 Görme engellilerin başvurusu alınmayacaktır.

 

Ön Kayıt

Tüm bölümlerin kayıt işlemleri 15-19 Ağustos 2022 tarihlerinde, online olarak yapılacaktır.

Ön Kayıt Yeri ve İletişim

Ön kayıt ve başvurular Sivas Cumhuriyet Üniversitesi http://sporbfsinav.cumhuriyet.edu.tr web adresinden online olarak yapılacaktır.

 Tel: 0346 - 219 12 50 Faks: 0346 - 219 12 51 E-posta: sporbf@cumhuriyet.edu.tr

Sınav Tarihi

Engelli adayların özel yetenek 1. aşama sınavı 24 Ağustos 2022 tarihinde saat 14.00’de yapılacaktır. 1. Aşamayı geçen adayların sınavı 25 Ağustos 2022 tarihinde yapılacaktır. Diğer adayların sınavları tüm bölümler için 23 Ağustos 2022 saat 09:00 da başlayacaktır. Her aday bildirilen tarih ve saat aralığında sınava alınacaktır.

Sınav Yeri

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi,  Hamza YERLİKAYA Spor Salonu

Kampus - Sivas

Sınav Komisyonu, gerektiğinde ilan edilmek suretiyle; sınav tarihi, programı, sınav yer ve zamanında değişiklikler yapabilir. Adaylar Sınav Komisyonunun duyuru ve ilanlarını takip etmek zorundadırlar.

DİKKAT! Kılavuzda yer alan kurallar, kılavuzun yayım tarihinden sonra yürürlüğe girebilecek yasama, yürütme ve yargı organları ile Yükseköğretim Kurulu ve ÖSYM Yönetim Kurulu kararları gerekli kıldığı takdirde değiştirilebilir.

Sınavla ilgili geniş bilgi ve sınav sonuçlarına ulaşılabilecek internet adresi

http://sporbilimleri.cumhuriyet.edu.tr/

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

  1. TC veya KKTC uyruklu olmak.
  2. Başka bir Yükseköğretim kurumundan disiplin suçları nedeniyle çıkartılmamış olmak.
  3. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne ön kayıt için (engelli adaylar dahil) 2022- Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı Y-TYT puan türünde en düşük 800.000. başarı sırasına sahip olmak
  4. Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği Bölümleri için 2022 TYT Puanından; liselerin diğer alan/kol mezunu olan adaylar, spor alan/kol mezunu olanlar, spor lisesi mezunu adaylar ve milli sporcular için en az 160,000 puana sahip olmak.
  5. Engelli adaylar için ise hesaplanmış TYT puanına sahip olmak

İSTENEN BELGELER

    1. 2022 TYT sonuç belgesi çıktısı,
    2. Liselerin diğer alan/kol mezunu veya mezun aşamasında olan adaylar, durumları ile ilgili okullarından alacakları diploma, yeni tarihli mezuniyet belgesi veya mezuniyet aşamasında olduğunu gösteren belgenin aslı veya noter tasdikli örneğini başvuru sırasında sisteme yüklemek zorundadır. Adayın mezun olduğu alan/kol diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse mezun olduğu alan/kol gösterir belgenin; aslı veya noter tasdikli örneği yüklenecektir. Yerleşmeye hak kazanan adayların kesin kayıt esnasında diplomalarının aslını getirmemeleri durumunda kayıtları yapılmayacaktır.

Herhangi bir spor dalında sportif özgeçmiş belgesi olanlar Tablo 4.’te belirtilen kriterlere göre uygun olan belgeleri sisteme yüklenmeli ve sınav esnasında asılları veya noter onaylı kopyaları teslim edilmelidir.

  1. Nüfus cüzdanının aslı ve 1 adet fotokopisi sınav esnasında ibraz edilecektir.
  2. Herhangi bir Sağlık Kuruluşundan alınacak ve özel yetenek sınavına girmesinde, sağlık açısından bir sakınca olmadığını belirten ve “Spor Bilimleri Fakültesi özel yetenek sınavına girmesinde sakınca yoktur” ibaresi taşıyan sağlık raporu veya e-devlet üzerinden oluşturulmuş ve sınav giriş tarihlerini kapsayan “Sağlık Beyanı” sisteme yüklenecek ve sınav esnasında aslı ibraz edilecektir.
  3. Engelli Adaylar İçin, "Engelli Sağlık Kurulu Raporu” sisteme yüklenecek, aslı ya da noter tasdikli kopyası sınav esnasında ibraz edilecektir.
  4. Başvuru sırasında erkek adaylardan askerlikle ilgili bir belge istenmemekle beraber aday yerleşmeye hak kazandığında kesin kayıt için askerlikle ilişkisi olmadığına dair belgeyi getirmek zorundadır.
  5. YURT DIŞI ÖĞRENCİ KONTENJANINDAN BAŞVURAN ADAYLAR

Yurt dışından başvuruları kabul edilen öğrenci adayları, bu kılavuzda yer alan ve II. aşama diye belirtilen test bataryası sınav parkurundan sınava tabi tutulacaktır. Adayların sınav parkurunu tamamlama süreleri yerleştirme puanı (YP) hesaplamasında kullanılacaktır.  En iyi test bataryası derecesine sahip adaya 120 tam puan diğer adaylara ise (En iyi Test Bataryası derecesi/Adayın Test Bataryası derecesi) X 120 hesabından Adayın yerleştirme Puanı hesaplanacaktır.  

ÖNEMLİ NOT: Adaylara sınav esnasında veya sonucunda bilgilendirmeler toplu SMS yoluyla yapılacaktır. Bu nedenle adayların başvuru sırasında kendilerine ulaşılabilecek bir cep telefonu numarası vermeleri önemlidir. Yapılacak bilgilendirmelerde adayın hatalı ya da yanlış telefon vermesinden dolayı yaşanacak sorunlarda adayın kendisi sorumlu olacaktır.

Yukarı