Tanıtım

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ

Bölümümüze özel yetenek sınavı sonucuna göre alınan öğrenciler 4 yıl süresince teorik ve pratik dersleri alarak lisans eğitimi görürler. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünün temel amacı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel öğretim kurumlarına ilköğretim ve orta öğretim düzeyinde, çağdaş ve nitelikli Beden Eğitim Öğretmenleri yetiştirmektir. Ayrıca mezun olan öğrencilerimiz;  Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarının çeşitli kademelerinde istihdam edilebileceği gibi kamu ve özel sektöre ait kuruluşların her türlü spor birimlerinde spor uzmanı olarak çalışabilmektedir. Akademik alanda çalışma yapmak isteyenler Spor Bilimleri Fakültelerinde ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarında  Araştırma Görevlisi, Öğretim Görevlisi olarak çalışabilecekleri gibi Sağlık yada Sosyal Bilimleri Enstitülerinde de Lisansüstü eğitim yapabilmektedirler.

Bölüm Başkanı

Doç.Dr. METİN POLAT
Bölüm Başkanı

mpolat@cumhuriyet.edu.tr