Üniversitemiz ile Ems Yapı Sivasspor arasında Spor ve Bilimsel Çalışma Protokolü imzalandı.

Haber Tarihi :   10.07.2024

Protokol törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İlhan Otağ, Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, akademisyenler ve kulüp yönetimi katıldı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız törende yapmış olduğu konuşmada, “Sivas’ın iki güzide markası Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Sivasspor arasında iş birliği protokolü için burada bulunuyoruz. Biz en başından itibaren Sivasspor‘la ortak çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışma ile bir adım daha ileri gideceğiz. Bu iş birliği protokolü ile Sivasspor‘da görev yapan antrenör ve diğer teknik ekibin eğitimleri noktasında Spor Bilimleri Fakültemiz gerekli dersleri vererek, alanlar sağlayacaktır. Aynı zamanda sporcularımızın performans analizleri hem Spor Bilimleri Fakültemizde hem de Hastanemizde yapılacak. Böylece altyapıda, daha iyi daha kaliteli sporcuların yetişmesi sağlanmış olacak. Sivasspor Kulübü de 7+1 eğitim sistemi modelimizde bize yardımcı olacak. Ben Sivasspor’un şahsında başkanımıza, yöneticilere ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu iş birliğinin her iki taraf için de hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz konuşmasında, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği futbolcularımızın sportif performanslarının ölçümü, değerlendirilmesi ve takibi konusunda bizlere çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bilimsel veriler ışığında daha etkili, başarılı adımlar atmamıza imkân tanıyacaktır. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile yapmış olduğumuz bu protokol kapsamında eğitimlerimizi daha da geliştirip hem Türk futboluna hem de Sivasspor’a önemli kazanımlar sağlayacağımızı düşünüyorum. Protokolün hayata geçmesinde emeği geçen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a, hocalarımıza, akademisyenlerimize ve dekanımıza iş birliğinden dolayı teşekkür ediyorum, hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Otağ ise konuşmasında, “Fakültemizdeki hocalarımız performans testlerini senelerce yapıyorlar. Sivasspor ile de bu çalışmaları başlatmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Aynı zamanda bizim öğrencilerimizde Sivasspor’a gelecekler ve staj yapacaklar. Bu açıdan bizim için bu protokol büyük önem taşıyor. Böyle bir iş birliği içerisinde olduğumuz için çok mutluyuz. Emeği geçen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a, Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz’a ve tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 


Son olarak yapmış olduğu konuşmada Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise, “Bu protokol kapsamında gerçekleştirilecek çalışma ile altyapımızda birçok genç yeteneğimize daha iyi bilimsel eğitimler vereceğiz. Türkiye’nin her yerinden gelen öğrencilerimize Sivasspor’un kapısını açarak onların eğitim alanlarında staj yapmalarını sağlayacağız. Bu iş birliği sporcularımızın daha iyi gelişmesine aynı zamanda da kaliteli bir neslin Türk futboluna kazandırılmasına katkı sağlayacaktır. Bu birliktelik Türkiye’ye örnek olacak bir birliktelik ve bilimsel çalışmayı her takımla birlikte yönetecek bu kadar öngörülü liderlik vasfına sahip olan Rektörümüze, dekanımıza ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Protokolün hayırlı olmasını diyorum.” dedi.

 


Bu protokol ile yürütülen iş birliği çerçevesinde, Sivasspor bünyesinde görev yapan antrenör ve diğer eğitmenlerin eğitimleri, gelişimleri için yapılacak bilimsel faaliyetler, takımların sportif performanslarımın ölçümü, değerlendirilmesi, takibi, sportif yetenek taraması ve yönlendirilmesi konularına ilişkin esasları belirlemeyi bununla birlikte Spor Bilimleri Fakültesi bölümlerinin eğitim-öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini amaçlar.

Yukarı